Değerli ziyaretçilerimiz, bizler burada genel olarak ülkemizdeki organik ve doğal üreten arıcıların üretmiş olduğu bal fiyatları üzerinden yazmaktayız. Burada belirtilmiş olan fiyatlar her marketin vitrinindeki ürünler ile karıştırmayın çünkü ilk üreticinin üretmiş olduğu 2017 yılı bal fiyatları olarak bir kaç bilgi vermek istiyoruz. Yine eğer arıcılık yapıyorsanız elinizde bulunan balınızı satmak için aşağıda bulunan yorumlar kısmına; isim ve soyisim, telefon numarası ve yörenize ait aynı zamanda bal hakkında bilgi vererek yeni müşterilerinize ulaşabilirsiniz.
Daha önceki yıllarda yazmış olduğumuz bal fiyatları hakkında yazılarımızı da okuyabilirsiniz.
2015 yılı bal fiyatları; http://www.aricilik.com.tr/2015-yili-bal-fiyatlari/
2016 yılı bal fiyatları; https://www.aricilik.com.tr/2016-yili-bal-fiyatlari/
Ülkemizde satışı yapılan bal çeşitleri hakkında açıklama yaparak ortalama doğal balın fiyatlarını yazmaya çalışacağız. Bal almak için öncelik tercihiniz çevrenizdeki ve bildiğiniz arıcılar olsun. Tabi bal alacağınız kişiyi yakınen bilmek her zaman balın kalitesi açısından önemlidir. Bal çeşitleri hakkında bilgi vermek gerekirse;
Karakovan Balı; Bu bal doğal kütük kovanlarda üretimi yapılmakta olup son yıllarda fenni kovanlarda kasnak çerçeveler konularakta üretimi yapılmaktadır. Her ikiside kalite olarak aynı yeter ki arının aldığı kaynak doğal ve doğadan olsun kalite olarak herhangi bir şey kaybetmez. Kütük olarak bulabiliyorsanız bulun ve aldığınız kişiyi tanımazını tavsiye ederiz. Ortalama fiyatı; 150 ila 200 TL arasında olmaktadır. Kasnak olarak üretimi yapılan ballar ise ortalama 100 TL gibi olmaktadır.
Petek Balı; Normal fenni arı kovanlarından üretimi yapılan dört köşeli olarak standart bildiğimiz ballardır. Yine bu balımızında üretimi doğal olur kalitesinde hiçbir şey kaybetmez. Bu peteğin ortasından suni petek olmakta olup, sağlık açısından herhangi bir sakıncası yoktur yenilebilir ama yemek istemiyorsanız peteğin iki tarafını yiyin orta peteğini yemeyebilirsiniz. Ortalama fiyatı ise 50 TL den aşağıya yoktur.
Süzme Bal; Yukarıda açıklamasını yapmış olduğumuz petek balın, bal süzme makinesi ile süzüldükten sonra elde edilen haline süzme bal denilmektedir. Kalitesinin her zaman arının doğadan almış olduğu nektar kaynağı belirlemektedir. Eğer petekli olarak bal yemeyi sevmiyorsanız süzme bal almanızı tavsiye ederiz. Ortalama fiyat olarak 80 TL den aşağıya yoktur.
Kestane Balı; Kestane ağaçlarının yoğun olduğu yörelerde üretimi yapılmakta olup, diğer ballara göre az olması ve yoğunluğunun fazla olmasından ötürü pahalıdır. Kestane balı çok fazla çıkmadığı için arıcılar genel olarak süzme işlemi yaparak kavonazlar halinde satışı yapılmaktadır. Ülkemizde karadeniz şeridinden fazla üretimi yapılır ve KG ortalama olarak 150 den aşağıya yoktur.
Genel olarak bal çeşitleri hakkında bilgi verdik ve ortalama fiyatları ne olacağına dair fikir olsun diye bazı fiyatları yazdık. Buradaki fiyatlar ilk ve doğal üreticiden alacağınız fiyatlardır. Mümkün mertebe bal alacağınız kişileri tanır ve bilirseniz ne yediğinizi daha iyi anlarsınız.
Eğer arıcılık yapıyorsanız ve elinizde doğal balınızı satmak için aşağıdaki yorumlar kısmına bilgilerinizi yazmanız durumundan gerçek bal arayan kişilerde sizler ile irtibata geçerek ürünlerinizi satabilirsiniz. Bal alacak kişiler ise yine yorumlarda sahte ürünler üreterek balını satmaya çalışan kişilere karşı uyanık olmanızı öneririz. Bal üretimi yaptığınız yöre hakkında bilgiler verirseniz daha doğru olacaktır.
Ürününüz hakkında bilgi verip, irtibat bilgilerinizi aşağıdaki YORUMLAR kısmına yazarak daha fazla kişiye ulaşarak el emeği ürünlerinizi satabilirsiniz.
2018 yılı bal fiyatları belli olmuştur görmek için tıklayın…