Değerli ziyaretçilerimiz, sizlere arı bölme nasıl yapılır onunla ilgili olarak yazımızı kaleme alacağız. Arı bölme işlemi ilkbaharın erken döneminde başlayıp, güz dönemine kadar devam etmektedir. Tabi ki bu bölme işlemleri arıcılık çalışmalarının yapıldığı yere göre değişmektedir. Örnek olarak Antalya ilinde Nisan başı gibi bölme yapılırken Kars ilinde ise Haziran başı gibi arı bölme yapmanız gerekebilir.
Arı bölme, elinizde ana arı olmasına göre ve ana arı olmamasına göre değişmektedir ve bölme işlemini buna göre yapacağız. Eğer elinizde hazır ana arı yoksa veya herhangi bir yerden ana arı almadıysanız elimizdeki imkanlar dahilinde arı bölme yaparak ana arı elde etme işlemi yapacağız.
Konu yazılırken halilbilen.com sitesinden faydalanılmıştır. Yine konu hakkında sorularınız olursa “Yorumlar” kısmından çekinmeden sorabilirsiniz. Konunun daha iyi anlaşıması için aşağıda bulunan videoyu izleyebilirsiniz. Youtube ülkemizde kapandığı için izleyemeyebilirsiniz.
Yorumları Göster
Ana arı gelişimı açısından ne kadar erken bolebilrseniz tabi günlük yumurta varsa ... en güzeli. .. Akdeniz bölgesinde bu yıl 23 şubatta bölme işlemi yaptık ve şuanda bölünen arılar tekrar bölme durumuna geldi. ... koloninin duruma göre erken bölmek en iyisi.
Arı bölme mi daha yararlıdir yoksa doğal yolla mı coğalmalari???
Atakan Baklacı, duruma ve zamana göre her ikisi de olabilir. Doğal olarak arı oğullarını bazen kaçırırsınız ana arı temin edip bölebilirseniz daha iyi olacaktır.
merhaba arkadaşlar, ben arıcılığa yeni başladım, dolayısıyla aklıma takılan soruları sorarak bilgi pekiştirmesi yapmaya çalışıyorum, İlkbaharda bölüm alınınca O yıl sağım yapmak mümkünmü
"Elimizde ana arı varsa arı bölme" konusunu anlatırken, bölünen kovana verilen ana arının yanındaki refakatçi işçi arıların kafesten çıkartılıp, ana arıyı tek başına kafesle verilmesini atlamışsınız..Arıcılığa yeni başlamış birisi bu hatırlatmaya gereksinim duyabilir..
Bölme yapyıtım kovanı ana arılı kovanın yerine koyup, analı kovanı 300 metre uzağa götürsem olur mu?
Bölme ile yeni oluşan kovanı ana kovanın hizasına koysam olur mu? Arkasında koyacak yerim olmadığı için yanına da koyamayacaksam en az ne kadar uzağa götürmeliyim? Yeni yerinde en az ne kadar süre kalmalı?
Özhan Demir, sağlam olsun diyorsanız 3-4 km uzağa götürebilirsiniz hatta 5 km götürürseniz daha iyi olacaktır.