Arılar Hakkında Sunum

Tarihi çok eskilere dayanmakla birlikte günümüz teknolojik imkanların epey artması sonucu büyük bir atılım gerçekleştiren bir sektör haline gelmiştir. Dünyadaki etkisinin yanı sıra ülkemizde de önemli bir geçim kaynağıdır. Arıcılıkla ilgilenmek için dikkate alınması gereken bazı durumlar vardır. Arıcılık yapmak için kovanların bulunacağı yere, o yerin hava şartlarına örneğin çok rüzgar almamasına ve çok sıcak olmamasına özen gösterilmelidir. Arılardan daha iyi performans alabilmek için kovanların civarında su bulunmasına da dikkat edilmelidir.

Arıcılıkta bir diğer önemli husus ise kovan seçimidir. 2 çeşit kovan bulunmaktadır. Bunlar; ilkel ve fenni olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Eğer amaç bal ticareti ise tercih edilen kovan fenni kovan olmaktadır. Arılar hakkında sunum yapılıyorsa arıcılığın ve arıların insan sağlığındaki öneminden de mutlaka bahsedilmelidir.

İnsan Sağlığına Faydaları

Arılarla uğraşmak keyif veren bir iş olduğu için arıcılık yapan kişinin hayatındaki sinir stres en aza inmektedir. Bu iş için bulunduğu temiz ortamlar sağlığına da etki etmektedir. İş esnasında arı sokmasına birçok kez maruz kalındığı için arı zehri sayesinde vücutlarına hastalık daha az uğramaktadır. Hastalıklara karşı dirençleri yükselmektedir.

Ellerine birçok bal geçmesi sebebiyle sık sık bal tüketmektedirler bu da vücuda diğer şekerli ürünlerin aksine oldukça fayda sağlamaktadır. Bağırsakları, karaciğeri ve sindirimi pozitif yönde etkilemektedir. Arıların ürettiği bal sadece yemek bakımından değerlendirilmemekte vücuttaki yaralara, sivilcelere de önemli etkisi bulunmakta olup çoğu kozmetik üründe de ilk sıra da kullanılmaktadır.

Arılar Hakkında Dikkat Çekici Bilgiler

– Arılar insanlardan çok daha önce dünyada var olan canlılardır.

– Çalışkanlığıyla bilinen arıların yarım kilo bal yapması için 2 milyon çiçeğe uğraması gerekmektedir.

– İnsanlar konuşa konuşa arılar ise dans ede ede anlaşmaktadır. Her hangi bir yemeğin nerede olduğunu dans ederek diğer arılara göstermektedirler.

– Erkek arıların iğnesi olmadığı için sokmamakta, sokan arıların dişi olduğu bilinmektedir.

Paylaş