Hibeden Hangi Arıcılık Malzemeleri Alınabilir

Arıcılık hibe proje kapmasında hemen hemen bütün arıcılık malzemelerini alabiliyorsunuz. Tabiki canlı arı alamıyorsunuz bunun dışında aşağıda bulunam bütün malzemeleri alabilirsiniz. Yazılanları dikkatli ve itinali bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

Hangi Arıcılık Malzemeleri Kapsamında Hibe Desteği Alabiliriz?

TKDK’nın vermiş olduğu hibe kapsamında neler var, ne kadar hibe, arıcılık hibe kapsamında neler alınabilir. Şimdi bunları açıklayalım. TKDK hibe desteği verimiş olduğu harcamalara uygulama harcamaları başlığı altında Yapım İşleri, Makine-Ekipman Alımları, Görünürlük Harcamalar ve Hizmet Alımları şeklinde sıralayabiliriz.

  • Makine-Ekipman Alımları %50 Hibe desteği kapsamındaki Uygun Makine – Ekipman Listesi

Arıcılık yapabilmeniz için ana temel arıcılık malzemesi olan arı kovanı bulunuyor.

Bu kovanlarını sizin yapabileceğiniz düşünelerek aşağıdaki malzemeler kovan yapmanız için verilmektedir. Bu malzemeleride proje kapsamına dahil ederek ufak bir atölyeniz de olmuş olur.

Arıcılık işlemlerini yapmanız sonucunda elde edilen arı ürünlerinden olan; bal, bal mumu, arı zehiri, propolis, polen, arı sütü vb. ürünlerin üretim sonrası paketlenmesi, bu ürünlerin saklanması ve isterseniz ürünlerinizin analizini yapmanız için gerekli makinelerin tedarik edilmeside dahildir

Arı ürünlerini elde edilmesi sonucudan bu balın işlenmesi, paketlenmesi veya ambalajı gibi malzemelerin alınma işlemi yapılabilir. Bal sağım sonrası ne gerekiyorsa hepsini alabilirsiniz.


Eğer ana arı üretimi yapacaksanız bu alanda gerekli olan aşağıdaki arıcılık malzemelerini alabilirsiniz. Ana arı üretimi yapabilmeniz için sertifikanız bulunmalıdır yoksa destek alamazsınız.


Bu tür çalışmaları yaparken bazı enerjileri elde edebilmek için aşağıdaki malzemeleri tedarik edebilirsiniz. Özellikle işletme düzeyinde bu işi yapacaksanız mutlaka almanız gereken malzemeler var.

13. Başvuru Çağrı Dönemi içerisinde uygulanacak olan yenilenebilir enerji kaynakları yatırımı kapsamında;

  • Yenilenebilir Enerji Yatırımları; IPARD Programında mevcutta uygulanan tedbirler kapsamında desteklenen yatırımların enerji ihtiyacını karşılamak için yapılacak ilave yatırımlar olarak planlanmalıdır.
  • Yenilenebilir Enerji kapsamında sadece Güneş Enerjisi (Fotovoltaik) sistemleri desteklenecektir.
  • İşletmenin/Tesisin Enerji İhtiyacı (Tükettiği enerji) kadar kapasiteye (Elektrik Tesisatı Projesinde yazan toplam kurulu güç)izin verilecektir.
  • İşletmenin/Tesisin enerji ihtiyacı 1MW kurulu güçten daha fazla olması durumunda ise üst sınır olarak 1MW kapasite destek kapsamındadır.
  • Şebekeye bağlı (on-grid) sistemler destek kapsamındadır.
  • Sistemlerin kurulumunda kullanılacak olan PV panellerin tek tip (aynı) olması gerekmektedir.
  • Yapılacak yatırımlarda yatırım uygulama adresi (uygulama sahası) dışında kalan kablolama işlemleri uygun harcama olarak kabul edilmemektedir.

“Başvuru Sahibi; TKDK başvuru süreci, sözleşme imzalanması, Yatırımın gerçekleştirilmesi sürelerini ve ilgili yönetmelik (EPDK Lisanssız Üretim Yönetmeliği madde 24-b) gereği olarak ‘Lisanssız Elektrik Üreticileri İçin Dağıtım Sistem Kullanım Anlaşması’nın geçerlilik süresini dikkate alarak yatırımını planlamalıdır.”

    • Yapım İşleri: Bal işleme ve Paketleme Tesislerinin İnşası Mevcut yada yeni işletmelerin genişletilmesi /modernizasyonu Uygun Harcama olarak %50 Hibe Desteği kapsamındadır.

Görüldüğü üzere yukarıda bulunan bütün arıcılık malzemelerini alabilirsiniz. Arıcılık için yapmanız gereken bütün ayrıntılar düşünülerek hazırlanmış. Bizim yapmamız gereken gidip başvurmaktır.

Yorumları Göster

  • Arı sütü üretimi yapıyorum ve bunun için koyteyner (ev) almak istiyorum.
    Bunun için hibe destek alabilir miyim ?

    • Osman Öksüz, tabiki arıcılık hibesi içeresinde projeye koyteyneride dahil edilebiliyor.

  • Arıcılara ısrarla traktör ve romörk veriliyor.Bize lazım olan kamyonet.
    birisi bunu duysun veya duyursun.eğer bir yolu varsa bize de bildirsin.

    • fikret şipal, bu durumu yine farklı platformlarda dile getiriniz. Ayrıca tarım ile ve ilçe müdürlüklerinde konuyu iletmenizde fayda vardır.

  • mugla yineyokya hani 81ildeolacaktı ben tkvya 89dabalvermiştim

    • Adem bey sitemizde bulunan arıcılık desteklemeleri kategorisinden ilgili yazıları okuyarak alabilirsiniz ama yine bu konuda destek veren danışmanlık kurumları var.

Paylaş